Monday, April 18, 2011

Bluffin

Για να παίξετε bluffin χρειάζεστε:
4 πανομοιότυπα αντικείμενα (κατά προτίμηση κάτι σε κομμάτια χαρτί, ή sous verres) ΓΙΑ ΚΆΘΕ παίκτη.
Ένα στυλό.
Ανάμεσα σε 3 με 6 άτομα με τα οποία συνεννοείστε και να κάνετε κέφι να παίξετε.

Προετοιμασία. Ένα από τα 4 πανομοιότυπα αντικείμενα του κάθε παίκτη μαρκάρεται με ένα σύμβολο από τη μία πλευρά του, ώστε να μη φαίνεται άμα αυτό τοποθετηθεί σε στοίβα. Προτείνω τη λέξη bluffin ή ένα muffin.

Από εδώ και πέρα θα αναφερόμαστε στα πανομοιότυπα αντικείμενα ως κάρτες

Διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Μοιράζουμε τις κάρτες στους παίκτες. Μπορούν να βλέπουν μόνο στις δικές τους ποια έχει bluffin.

Κάθε γύρο οι παίκτες έχουν δυο επιλογές.

Είτε τοποθετούν μία από τις κάρτες τους σε μια στοίβα μπροστά τους (μια στοίβα ανά άτομο). Η τοποθέτηση γίνεται με τρόπο που να μη φαίνεται αν έχει βάλει το bluffin ή όχι.

Είτε δε τοποθετεί και αρχίζει παζάρι. Δηλώνει πόσες κάρτες μπορεί να αναποδογυρίσει από όλες τις υπάρχουσες στοίβες χωρίς να πέσει πάνω σε bluffin.

Ο αμέσως επόμενος παίκτης πρέπει είτε να πει ότι μπορεί να αναποδογυρίσει περισσότερες κάρτες, είτε να καλέσει το bluffin (call the bluffin :p) Ο παίκτης που είπε τελευταίος πόσες κάρτες μπορεί να γυρίσει αρχίζει να τις γυρνάει μια μια από το πάνω μέρος οποιασδήποτε στοίβας το κάθε ένα.

Είτε τα καταφέρνει είτε όχι. Άμα δε τα καταφέρει και εμφανιστεί bluffin τότε όλοι οι παίκτες παίρνουν πάλι στα χέρια τους τις κάρτες τους και χωρίς να δούνε πια, βγάζουν στην άκρη μια από αυτές του παίκτη που αναποδογυρνούσε.

Άμα τα καταφέρει, βγάζουν μια στην άκρη αυτουνού που το αμφισβήτησε.

Χάνει όποιος δεν έχει πλέον κάρτες.

No comments: