Sunday, June 24, 2007

Η εξέλιξη του κόκορα.

«Παλιατζήηηης, εδώ ο παλιατζήηης!» Κάποτε ήταν κικιρίκου. Πλέον είναι παλιατζής. Η εξέλιξη δε σταματάει πουθενά.... Σήμερα το πρωί (ημέρα Κυριακή) ξύπνησα με τον ευχάριστο ήχο του παλιατζή με την, υποβοηθούμενη από μεγάφωνο, βραχνιασμένη κακοφωνάρα του. Τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος, οκ, αλλά προσωπικά μου φαινόταν αντί να λεει «παλιατζήηηης! εδώ ο καλός παλιατζήηηηηης», πως έλεγε «Σπασα#@$!ης! εδώ ο καλός Σπασα#@$!ης!»

2 comments:

Specialmuse said...

Όταν δεν υπάρχουν κόκορες, το ρόλο τους αναλαμβάνουν λοιπές ειδικότητες..καλή ώρα, οι παλιατζήδες. Έχει και αυτούς που πουλάνε φρούτα και λαχανικά στα ντάτσουν τους περιδιαβαίνοντας τις διάφορες γειτονιές. Για να μην αναφερθώ στο σκουπιδιάρικο που περνάει 7 το πρωί. Όχι , ότι με πειράζει, προς θεού, τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι, αλλά να..κοιμόμουν πριν περάσουν.

Firefly said...

Εμένα η σκουπιδιάρα με κυνηγάει. Παραφυλάει στη γωνία και ότι ώρα πάω να κοιμηθώ, είτε είναι 10 το βράδυ, είτε 4 το ξημέρωμα θα περάσει πάνω που με παίρνει ο γλυκός ο ύπνος. Ανάθεμα στον Καούση και τις σκουπιδιάρες του λοιπόν! Τουλάχιστον ας έβρισκε έναν λιγότερο θορυβώδη υδραυλικό μηχανισμό. Και σε ότι αφορά στα Ντάτσουν, η ωραιότερη ατάκα που έχω ακούσει είναι "Κίτρινοοοο - κίτρινοοοοοο" (Προσωπικό ανέκδοτο αυτό).