Tuesday, April 25, 2006

Η νοοτροπία του χαζαπλάστ.

Όλα στη ζωή, όλα όσα πονάνε, μας ζορίζουν, μας βασανίζουν, όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένα χαζαπλάστ.

Όταν το τραβάς πονάει, μπορεί να σου βγάζει και τρίχες, αλλά με μία γοργή κίνηση και έναν ακαριαίο πόνο που περνάει γρήγορα, η υπόθεση έχει λήξει.

Μπορείς να το βγάλεις και με μεγάλη υπομονή, με οινόπνευμα, με χίλιους δύο αργά βασανιστικούς τρόπους, μπορείς και να μην το βγάλεις καν.

Όμως (και εδώ επικαλούμαι την δύναμη της μαζικής υποταγής) όλος ο κόσμος ξέρει ότι τα χαζαπλάστ τα βγάζουν με μια γρήγορη κίνηση και τελείωσε. Πάπαλα. Φινίτο. Και ότι θέλει ας γίνει. Έτσι δεν κουράζεσαι λέγοντας ένα σορό πράματα όπως αν και εφόσον και γιατί και τότε. Ξεκάθαρα πράγματα. Βουρ στο πατσά. Χοπ χοπ. Αν σου αρέσει μια κοπέλα της το δείχνεις. Αν έχεις κακά νέα να ανακοινώσεις, τα λες. Μια στιγμή είναι.

Αλλά ο συμβολισμός δεν είναι μόνο εδώ. Αν ξεκολλήσεις απότομα το χαζαπλάστ πριν έχει κλείσει η πληγή πλήρως, τσάμπα κόπος.

Αντίστοιχα, αν δεν έχεις αυτοενημερωθεί/ ξεκαθαρίσει μέσα σου/ κάτι τέτοιο, την κατάσταση στην οποία θα εφαρμόσεις τη μέθοδο του χαζαπλάστ, τότε... τσάμπα κόπος.

Ακόμα, αν στεγνώσει η πληγή και η κρούστα κολλήσει στο χαζαπλάστ πριν το αφαιρέσεις, δεν μπορείς να το βγάλεις με τη βία χωρίς να κάνεις τα πάντα χάλια. Και να λερώσεις τα ρούχα σου με αίμα πιθανά. (εξηγώ την αναλογία απλά επειδή μου αρέσει να διαβάζω τι γράφω. Δεν είναι ανάγκη να το διαβάσετε αν βαριέστε... δεν σας έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό. Ακόμα.)

Αντίστοιχα λοιπόν, αν η υπόθεση έχει ξεχαστεί, θεωρηθεί επεξηγημένη ενώ δεν είναι, αφεθεί ελεύθερη να τρέχει γυμνή στους (όπα λάθος) (ας το ξαναπάρουμε αυτό. Κάμερα, έτοιμοι?
Action) να αφεθεί έλεγα η κατάσταση ανεξήγητη, χωρίς πλαίσια, τότε όταν χρειαστεί να βγάλεις το χαζαπλάστ, φίλε είναι αργά.

Το χαζαπλάστ λοιπόν θέλει την ώρα του και τον τρόπο του για να βγει. Και τα πράγματα που κάνουμε στην ζωή μας, θέλουν να γίνονται με αποφασιστικότητα την στιγμή που πρέπει.

Τι κουραστικό κείμενο είναι ετούτο? Έλεος. Το διαβάσατε όλο? Τέσπα. Δε τα λέω εγώ αυτά. Εγώ που να ξέρω? Εγώ απλά καθαρίζω λεκέδες από μουσακάδες που δε λένε να φύγουν από τη μνήμη μου (ένα άτομο ξέρει). Ευχαριστώ που αντέξατε την παράνοιά μου. Η θεωρεία του χαζαπλάστ παίρνει και άλλη ανάλυση, αλλά καθώς το μάθημα το χρωστάω, θα σας το αναλύσω, αν και εφόσον το περάσω και κάνω κέφι. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Μικρός έλεγα τα χαζαπλάστ ζαχαροπλάστ. Να είστε καλά.

No comments: